Woede bij Sparta: 'Dan ben je uit het bekertoernooi geknikkerd door een KKD-ploeg'

Woede bij Sparta: 'Dan ben je uit het bekertoernooi geknikkerd door een KKD-ploeg'

20-12-2023 21:35 Laatste update: 21:37
35

Sparta-trainer Jeroen Rijsdijk is woest na de bekeruitschakeling van de Rotterdammers. De nummer zeven van de Eredivisie speelde woensdagavond een zeer matige wedstrijd op bezoek bij ADO Den Haag, dat in de ogen van Rijsdijk meer dan verdiend heeft gewonnen. 

Rijsdijk staat na afloop van de bekeruitschakeling voor de camera van ESPN, waar hem gevraagd wordt op welke fronten ADO Sparta heeft afgetroefd. "Op alle fronten. ADO heeft zwaar terecht gewonnen, van de basis van Sparta, die afgelopen zondag tegen FC Twente (2-2) een fantastisch prestatie heeft geleverd. Die (de basisspelers, red.) zakken met elkaar vandaag zwaar door het ijs."

Het zit de Sparta-trainer overduidelijk hoog. "Dit verlies is terecht. Als je ziet hoe wij vandaag hebben gespeeld, dat is echt schandalig. En dan druk ik me echt zacht uit." De 46-jarige Rotterdammer vond het vanaf moment één zwaar ondermaats. "Als je kijkt hoe wij beginnen, dat slaat natuurlijk nergens op. Ik moet die goal nog terugzien, maar volgens mij was het dat gewoon lachwekkend. Los daarvan: ook al heb je een wedstrijd gespeeld op zondag, we hebben twee dagen de tijd gehad om te repareren en te herstellen. We hebben er alles aan gedaan om die ploeg helemaal fit te krijgen, maar hoe wij die wedstrijd in gaan..."

Rijsdijk is nog klaar met zijn klaagzang, en zag eigenlijk geen één Sparta-speler die een voldoende haalde. "Ik kan bijna geen uitzondering noemen die niet door de ondergrens is gezakt. Dan verlies je van ADO, dan ben je gewoon uit het bekertoernooi geknikkerd door een KKD-ploeg. Dat is gewoon om je kapot te schamen."