'Zirkzee is alternatief voor gewilde spits bij hoogvlieger in Italië'

'Zirkzee is alternatief voor gewilde spits bij hoogvlieger in Italië'

21-12-2023 18:03
7

Joshua Zirkzee zet Italië de laatste weken in vuur en vlam met zijn prestaties en dat is ook bij de traditionele top niet onopgemerkt gebleven. Volgens Tuttosport zou de Nederlander op een lijstje staan bij AC Milan, al is hij wel de nummer twee achter de droomkandidaat van de Milanezen.

Die droomkandidaat is Serhou Guirassy van VfB Stuttgart. De spits uit Guinee maakte dit seizoen al negentien goals in zestien wedstrijden in Duitsland. Guirassy heeft ook nog eens een afkoopclausule van 'slechts' zeventien miljoen euro in zijn contract. Twee grote nadelen aan de spits van Stuttgart zijn wel dat hij in januari niet beschikbaar is vanwege de Afrika Cup en de geruchten dat bijna elke topclub achter hem aanzit.

Wedden

Meer odds

Zirkzee is de optie als een transfer van Guirassy niet mogelijk of gewenst meer is. De Nederlander heeft een optie tot koop van veertig miljoen euro in zijn contract staan en die kan pas geactiveerd worden in de zomer. De Nederlander maakt dit seizoen wel een enorme indruk bij Bologna. Zirkzee maakte tot nu toe zeven goals in zestien wedstrijden, maar valt vooral op met zijn spel.

Bekijk hieronder #DoneDeal over Feyenoord, PSV, Ajax, Joshua Zirkzee en Dani de Wit!