Valkanis reageert op bizarre Ajax-zeperd: 'Zij schoten bal gewoon maar naar voren'

Valkanis reageert op bizarre Ajax-zeperd: 'Zij schoten bal gewoon maar naar voren'

21-12-2023 21:20
101

Michael Valkanis heeft gereageerd op de historische en beschamende bekernederlaag van Ajax, tegen de amateurs van Hercules. De coach, die de honneurs van John van 't Schip waarneemt, weigert het woord 'schande' in de mond te nemen. Ook verzekert Valkanis dat er dingen gaan veranderen bij Ajax.

Ajax is uitgeschakeld in de KNVB Beker, door een bizarre nederlaag tegen Hercules. Na afloop verschijnt Valkanis voor de camera van ESPN. Hij staat nu voor de groep bij Ajax, doordat Van 't Schip in Australië is. "Allereerst moet ik Hercules feliciteren", begint Valkanis. "Ze vochten, werkten heel hard en gooiden zichzelf voor de bal. In het slot, toen wij ervoor kozen om te voetballen en ons aan het wedstrijdplan te houden, werd het 2-2. Uit het niets maakten ze de winnende."

"Ik dacht dat we het om zouden draaien. Dit is heel erg teleurstellend voor ons. We zijn zeker niet blij", vervolgt Valkanis, die veranderingen aankondigt bij Ajax. "We hebben heel veel zwaktes. Ook toen we wonnen, wisten we dat we dit soort zaken moesten fixen. Nu is de perfecte tijd om dat te doen. We zijn die evaluatie al gestart en zullen dingen gaan veranderen, om stappen voorwaarts te nemen."

"In de eerste helft waren we heel statisch en sloom. Daar hebben we over gesproken en probeerden we te veranderen in de tweede helft", stelt Valkanis, die niet onder de indruk lijkt van het spel van Hercules. "Zij schoten de bal gewoon maar naar voren. In de laatste minuten van de wedstrijd gingen we pas meer ons eigen spel spelen." 

Valkanis weigert echter het woord 'schande' in de mond te nemen. "Het is niet goed. Ik zeg dat het niet goed is, vandaag laat zien aan welke zwaktes we moeten werken. Of er hier sprake is van een gebrek aan leiderschap? Dat ga ik niet zeggen."