Bekerloting: Feyenoord tegen PSV of Twente, Ajax-beul Hercules stuit op KKD-team

Bekerloting: Feyenoord tegen PSV of Twente, Ajax-beul Hercules stuit op KKD-team

21-12-2023 22:42 Laatste update: 23:53
260

Na een historische avond, is de loting voor de achtste finales van de KNVB Beker verricht. Na de ongelofelijke stunt van Hercules tegen Ajax, stuiten de amateurs nu op SC Cambuur. Feyenoord speelt op zijn beurt tegen de winnaar van PSV - FC Twente.

Door de ongekende overwinning van Hercules tegen Ajax, ging de derdedivisionist de koker in bij de loting voor de achtste finale. De amateurs spelen thuis tegen SC Cambuur. PSV en Twente moesten samen loten, omdat hun wedstrijd is afgelast. Dat zorgt ook voor een opmerkelijk tafereel: PSV en Twente spelen tegelijkertijd met de andere achtste finales alsnog hun wedstrijd, waarna de winnaar een week later tegen Feyenoord speelt.

Stuntploeg Quick Boys, dat NAC Breda en De Graafschap uit de beker werkte, gaat nu aantreden tegen AZ. De Alkmaarders hadden afgelopen week juist een verlenging nodig om door te stoten tegen de amateurs van HHC Hardenberg. Verder wachten er op NEC, Go Ahead Eagles, Almere City en Fortuna Sittard een Eredivisie-onderonsje.

De achtste finales van de KNVB Beker worden op 16, 17 of 18 januari gespeeld. Zoals gezegd geldt dat niet voor de wedstrijd van Feyenoord tegen PSV of FC Twente. De winnaars plaatsen zich logischerwijs voor de kwartfinale.

De volledige bekerloting:
Hercules - SC Cambuur
Feyenoord - PSV/FC Twente
AZ - Quick Boys
Excelsior Maassluis - ADO Den Haag
Vitesse - AFC
NEC - Go Ahead Eagles
Almere City - Fortuna Sittard
Excelsior - FC Groningen