Strijdplan Hercules pakt geweldig uit: 'Ik wist dat Ajax niet zo goed was'

Strijdplan Hercules pakt geweldig uit: 'Ik wist dat Ajax niet zo goed was'

22-12-2023 07:10
30

USV Hercules-trainer René van der Kooij is door het dolle heen na wat er donderdagavond is gebeurd. De oefenmeester genoot en spreekt van een verdiende zege op Ajax (3-2).

Hercules stond tot minuut 83 met 2-0 voor, zes minuten later maakte Ajax de 2-2. "Ik denk dat we na de 2-2 allemaal dachten dat het afgelopen zou zijn", reageert Van der Kooij in de kleedkamer van Hercules tegenover ESPN. "We hadden al onze wissels al gebruikt en hadden de wedstrijd eigenlijk eerder moeten beslissen. Maar dit geloof je niet", doelt hij op de winnende treffer in blessuretijd.

"Ik vind het niet eens onverdiend", gaat de trainer verder. "We hebben goede kansen gehad. Vanaf de eerste tot de laatste minuut hebben we precies gedaan wat we moesten doen. Soms hoog druk, soms helemaal terug. En ik wist dat Ajax niet zo goed was", knipoogt Van der Kooij.

Het strijdplan dat Van der Kooij vooraf voor ogen had, slaagde. "Ik zat op de bank ook wel te genieten. Gewoon omdat het als een huis stond. We wisten precies hoe we moesten staan en er kwamen zo weinig kansen uit voor Ajax. Vlak voordat de 2-1 viel, dacht ik ook bij mezelf: dit kan weleens gaan lukken. Toen moesten ze op de bank allemaal lachen, toen ik dat zei."