Van der Gijp laat niets heel van drietal Ajax: 'Kan er hélemaal niets van'

Van der Gijp laat niets heel van drietal Ajax: 'Kan er hélemaal niets van'

23-12-2023 01:00
53

René van der Gijp laat geen spaan heel van de defensie van Ajax. Josip Sutalo, Anton Gaaei en Gastón Ávila moeten het allen ontgelden in Vandaag Inside, wanneer de uitschakeling van Ajax tegen Hercules ter sprake komt. Daarnaast heeft de analist lovende woorden over voor Dusan Tadic.

"Die Sutalo, daar hebben ze vijftien miljoen euro op geboden", verwijst Van der Gijp naar het vermeende bod van Atalanta. "Maar die jongen is zó slecht" vervolgt de analist, nadat hij een slordige pass van de Kroaat laat zien waaruit Hercules gevaarlijk werd en bijna tot scoren kwam.

Ook Gaaei en Ávila komen aan de beurt. Van der Gijp toont hoe de Deen toekeek bij de 2-0 van Tim Pieters. "Kijk dan, die kan er helemaal niks van. Ook die jongen aan de linkerkant, die Argentijn, Avila. Die kan er helemaal niks van", aldus de voormalig voetballer van onder meer Sparta Rotterdam, PSV en het Nederlands elftal.

Waar Van der Gijp wel over te spreken is, is het interview dat Dusan Tadic gaf in Voetbal International. De Serviër, die deze zomer vertrok bij Ajax, laakte de beslissingen die Sven Mislintat en andere bestuursleden hebben gemaakt en sprak zijn onvrede uit over de selectie van de Amsterdammers. "Ik vond het echt een goed interview. Hij gaf aan wat eraan schortte bij Ajax, wat er mis was. Een goed interview."