Chelsea kijkt egoïstische Sterling aan na pijnlijke kerstnederlaag bij Wolves

24-12-2023 16:00 Laatste update: 16:08
23

Chelsea heeft op de dag van kerstavond verloren bij Wolverhampton Wanderers. De dolende Blues hadden zeker kunnen winnen op Molineux, maar hielpen een aantal gigantische kansen om zeep. Na afloop zullen de ogen in de kleedkamer vooral gericht zijn op Raheem Sterling, die de allergrootste mogelijkheid verprutste, door voor eigen succes te gaan.

Chelsea draait een zeer matig seizoen, maar hoopte tegen Wolves de twee overwinning op Sheffield United én Newcastle United (League Cup) een passend vervolg te geven. In de 32e minuut kreeg het daar een uitgelezen mogelijkheid voor. Sterling ontfutselde Wolves-middenvelder João Gomes de bal, rende vervolgens op het vijandelijke doel af en koos op het laatste moment voor eigen succes. Die keuze leidde tot woede bij teamgenoten Cole Palmer én Nicolas Jackson, die helemaal vrij stonden.

Vlak na rust moest Chelsea die gigantische misser bekopen met een tegentreffeer. Mario Lemina zette de thuisploeg op voorsprong door raak te kopen uit een perfect aangesneden hoekschop. De formatie van manager Mauricio Pochettino ging vervolgens opzoek naar de gelijkmaker en kreeg via Jackson opnieuw een enorme kans. De spits toonde zich op zijn beurt juist weer te altruïstisch, door niet voor eigen succes te gaan, terwijl dat de logische oplossing was.

Pochettino bracht even later onder anderen Noni Madueke en Christopher Nkunku nog binnen de lijnen. Laatstgenoemde scoorde nog wel, maar deed dat pas nadat Matt Doherty voor de 2-0 had gezorgd. Door de overwinning heeft Wolves nu evenveel punten als Chelsea (22), dat zich komende woensdag kan revancheren op Stamford Bridge. Dan komt Crystal Palace op bezoek.