'Toekomst Mourinho bij AS Roma aan zijden draadje: verdeeldheid bij eigenaren'

'Toekomst Mourinho bij AS Roma aan zijden draadje: verdeeldheid bij eigenaren'

25-12-2023 11:48
32

De eigenaren van AS Roma twijfelen over het aanblijven van trainer José Mourinho. Dan Friedkin en zoon Ryan Friedkin zijn niet blij met bepaalde acties van The Special One, weet La Repubblica.

Mourinho maakte er onlangs geen geheim van graag te willen blijven bij Roma. De achterban ziet de Portugees graag bijtekenen, maar het is de vraag of dit gaat gebeuren. Vader en zoon Friedkin, de eigenaren van I Giallorossi, zijn niet blij met de manier waarop Mourinho zich presenteert in de media, klinkt het. De zestigjarige Mourinho loopt na dit seizoen uit zijn contract en de Friedkins zijn het nog niet eens over een mogelijk nieuwe verbintenis.

Zijn tijdperk bij Roma is nog geen doorslaand succes. Mourinho eindigde in zijn eerste twee seizoenen in de Italiaanse hoofdstad twee keer op de zesde plaats. In zijn debuutseizoen in Rome won hij wel de Conference League, door in de finale Feyenoord te verslaan. Vorig seizoen schakelde Mourinho de Rotterdamse club opnieuw uit in Europa, toen in de Europa League. Na de winterstop treffen beide ploegen elkaar voor het derde jaar op rij, dan in de tussenronde van de Europa League.