Diks staat voor treffen met 'beste ploeg ter wereld': 'Liever Barcelona gehad'

Diks staat voor treffen met 'beste ploeg ter wereld': 'Liever Barcelona gehad'

25-12-2023 14:36 Laatste update: 15:03
35

Kevin Diks geniet met volle teugen bij FC Kopenhagen. Met de Nederlander in de gelederen wist de club uit de Deense hoofdstad door te gaan in de Champions League, in een poule met Bayern München, Manchester United en Galatasaray. Een prestatie waar Diks trots op is, zo geeft hij aan bij ESPN.

Als centrale verdediger slaagde Diks er tweemaal in om Harry Kane van scoren af te houden. "Het is natuurlijk een team effort. We speelden tactisch heel sterk en defensief zijn we ook heel sterk, waardoor we mannen als Kane konden bedwingen", aldus de voormalig speler van Vitesse en Feyenoord.

In de loting werd FC Kopenhagen gekoppeld aan wederom een zware tegenstander: Manchester City. "Ik had al zo'n voorgevoel dat we Manchester City zouden krijgen. Ik had liever FC Barcelona of Real Madrid gehad. Het zijn clubs waar je ooit tegen gespeeld wil hebben. We hebben vorig jaar al tegen City gespeeld. Ik denk ze de beste ploeg ter wereld zijn de afgelopen twee jaar. Vorig jaar zaten we bij hen in de groep en toen wonnen ze. Kijken wat er nu gaat gebeuren. We zullen het zien."