Van Bommel gedeclasseerd op tweede kerstdag: Antwerp zakt verder op ranglijst

26-12-2023 15:25
61

Mark van Bommel moet met een heel zuur gevoel aan het kerstdiner vanavond. De trainer van Royal Antwerp ging met zijn ploeg dik onderuit tegen Genk en zakt daardoor naar plek 6 op de Belgische ranglijst. Het werd 3-0 in Genk, waardoor de kampioensplekken in België bijna uit zicht raken.

Met Vincent Janssen en Jurgen Ekkelenkamp in de basis, maar zonder Gyrano Kerk en Owen Wijndal, begon Antwerp aan de wedstrijd. Binnen tien minuten was de achterstand al een feit, door een goal van Alieu Fadera. Antwerp bleef het daarna volhouden en leek soms wat in de wedstrijd te komen, maar richting de slotfase werd die hoop bruut weggeschoten. Tolu Arokodare scoorde twee keer in twee minuten, waardoor hij de eindstand op 3-0 bepaalde.

Door het verlies zakt het Antwerp van Van Bommel en Marc Overmars naar plek zes in de Belgische Jupiler Pro League. Aan het eind van het seizoen geeft die plek nog net toegang tot de kampioensronde in België. Het gat met de nummer zeven Cercle Brugge is slechts één punt, waardoor de kampioensrondes in gevaar kunnen komen. Het is echter erg spannend voor Antwerp, want het gat met de nummer drie is bijvoorbeeld ook slechts drie punten.