Piroe droomt van Premier League: 'Vond bij PSV al dat ik er klaar voor was'

Piroe droomt van Premier League: 'Vond bij PSV al dat ik er klaar voor was'

28-12-2023 13:37
30

Joël Piroe vindt dat hij in het verleden bij PSV meer kansen had verdiend. De spits, tegenwoordig uitkomend voor Leeds United, hoopt zijn kunsten binnenkort te kunnen vertonen in de Premier League, al sluit hij een terugkeer naar de Eredivisie niet helemaal uit. 

De inmiddels 24-jarige Piroe doorliep de jeugdopleiding van PSV, brak niet door in Eindhoven en vertrok na een verhuurperiode aan Sparta naar Swansea. Daar maakte hij vorig seizoen veel indruk, waarna hij voor Premier League-degradant Leeds koos. "Er waren een aantal opties. Het was een keuze tussen een mindere ploeg in de Premier League of een topploeg in de Championship. Ik heb gewikt en gewogen, maar wilde uiteindelijk heel graag naar Leeds United. Met Swansea heb ik nooit écht voor promotie gespeeld", vertelt hij aan ESPN

Wedden

Meer odds

Met Leeds bekleedt Piroe nu de vierde plek in de Championship. Promotie is dus in zicht. Soms denkt hij nog terug aan zijn tijd in Eindhoven. "Bij PSV vond ik al dat ik er klaar voor was, maar daar kreeg ik geen kansen en kon ik het dus niet laten zien. Dat was destijds een keuze van de trainer (Roger Schmidt, red.), maar voor mijn gevoel kon ik het niveau aan. Dat ik in de Championship zo snel aanhaakte, heeft mij dus niet verrast."

Het ultieme doel voor Piroe, dit seizoen al goed voor negen competitiedoelpunten, is dus promotie. "Ik wil met Leeds de Premier League in en mezelf ook op dat niveau laten zien. Ik ben ervan overtuigd dat dit mogelijk is. Op termijn wil ik dan weer een een stap hogerop verdienen. Tot nu toe heb ik mij mijn hele carrière goed aangepast aan een hoger niveau, dus ik heb er alle vertrouwen in dat ik dit kan blijven doen", vervolgt de fysiek sterke spits, die ook een terugkeer naar Nederland niet uitsluit. "Ik droom van de Premier League, maar zou ook zeker in een ander land kunnen spelen. De Eredivisie is daarbij ook zeker een optie, maar op dat moment ben ik vol gericht op de Premier League."