Zaakwaarnemer Albers: 'In Nederland wil hij alleen Ajax trainen, verder niets'

Zaakwaarnemer Albers: 'In Nederland wil hij alleen Ajax trainen, verder niets'

2 januari - 10:35 Laatste update: 12:19
170

Frank de Boer ambieert een terugkeer bij Ajax, zo vertelt zijn zaakwaarnemer Guido Albers in #DoneDeal, de podcast van VoetbalPrimeur. De 53-jarige trainer ziet zichzelf in Nederland bij geen enkele andere club aan het roer staan.

De Boer werd afgelopen zomer aangesteld bij Al Jazira. Vorige maand kwam er een voortijdig einde aan zijn tijd in Abu Dhabi, toen hij ontslagen werd. "Hij komt deze maand terug en dan gaan we kijken wat we gaan doen", stelt Albers. "Het gaat natuurlijk vaak over zijn carrière in Nederland en zijn carrière in het buitenland." Met Ajax werd hij vier keer landskampioen. "In het buitenland gaat het wat lastiger."

Staat De Boer open voor een Nederlandse club? "Nee, ik denk dat hij alleen Ajax zou trainen. Verder niets", is Albers stellig. "Hij heeft een bepaalde drive en een bepaald level dat hij wil halen. In Nederland is dat bij Ajax. Het is aan Ajax wat ze doen, maar het is iets wat hij zou ambiëren. Of het gaat gebeuren weet ik niet. Ook bij Ajax wordt het de komende maanden interessant."

Interim-trainer John van 't Schip staat tot het einde van het seizoen voor de groep, daarna gaat hij een andere functie binnen de club bekleden. Ajax zoekt momenteel naar een opvolger. "Dit is geen sollicitatie. Zoiets komt op je pad en je wordt ervoor gevraagd. Maar ik denk dat hij veel kan toevoegen aan wat belangrijk is voor de club", zegt Albers.

Beluister hieronder de nieuwjaarsdagspecial van #DoneDeal met zaakwaarnemer Guido Albers!