The Athletic: Manchester United informeert naar drie 'kant-en-klare aanvallers'

The Athletic: Manchester United informeert naar drie 'kant-en-klare aanvallers'

2 januari - 11:32
42

Manchester United loert op buitenkansjes in de winterse transferperiode. Veel geld om te investeren is er niet, maar de komst van een 'kant-en-klare aanvaller' is een reële mogelijkheid. The Athletic komt met drie namen op de proppen.

Manchester United smeet de laatste jaren met honderden miljoenen op de transfermarkt, maar in de winter houdt de club van manager Erik ten Hag vaak de hand op de knip. Vorig jaar werden met Wout Weghorst, Marcel Sabitzer en Jack Butland bijvoorbeeld drie huurlingen aangetrokken. Voor die strategie lijkt United nu weer te kiezen in de zoektocht naar een extra spits.

Drie namen staan hoog op de lijst, weet The Athletic, allemaal uit de Bundesliga: Thomas Müller, Eric Maxim Choupo-Moting (beiden Bayern München) en Timo Werner (RB Leipzig). Een van hen moet gaan concurreren met Rasmus Hojlund, nu Anthony Martial en Marcus Rashford dit seizoen geen volwaardige opties zijn gebleken. United scoorde pas 22 goals in 19 Premier League-duels; alleen degradatiekandidaten Burnley (20) en Sheffield United (15) waren minder productief.

Müller, Choupo-Moting en Werner worden door Manchester United gezien als 'kant-en-klare aanvallers', die zo ingepast kunnen worden. Müller verlengde onlangs zijn contract bij Bayern München, maar blijft een doelwit, terwijl Choupo-Moting de vaste understudy van Harry Kane is. Bij RB Leipzig zou al navraag zijn gedaan over de beschikbaarheid van Werner, die een bijrol vervult bij zijn huidige club.

Jadon Sancho, Anthony Martial, Casemiro en Raphaël Varane staan op de nominatie om Old Trafford deze winter te verlaten. Als een speler als Sancho daadwerkelijk vertrekt, betekent dat meer budget voor nieuwe spelers. In dat geval komt VfB Stuttgart-topscorer Serhou Guirassy in beeld.

Bekijk hieronder de nieuwjaarsdagspecial van #DoneDeal met zaakwaarnemer Guido Albers!