'Van Bronckhorst verrast met trainersklus bij Besiktas, bal ligt nu bij NAC'

'Van Bronckhorst verrast met trainersklus bij Besiktas, bal ligt nu bij NAC'

2 januari - 15:12 Laatste update: 15:33
90

Giovanni van Bronckhorst lijkt een nieuwe club te hebben gevonden. Besiktas, de zestienvoudig kampioen van Turkije, kiest voor de oud-trainer van Feyenoord en Rangers FC, melden diverse media. Alleen NAC Breda ligt nog in de weg.

Het akkoord tussen Van Bronckhorst en Besiktas komt als een verrassing. De Turken zijn bezig aan een moeizaam seizoen en namen in november afscheid van Burak Yilmaz, die na zijn vertrek bij Fortuna Sittard aan zijn eerste trainersklus bezig was. Interim-trainer Riza Calimbay wordt nu zo goed als zeker opgevolgd door Van Bronckhorst.

Helemaal rond is het nog niet, omdat NAC Breda in de weg ligt. Dat heeft alles te maken met Jean-Paul van Gastel: Van Bronckhorst wil de hoofdtrainer van NAC dolgraag meenemen naar Istanbul en Besiktas is bereid die uitdrukkelijke wens in te willigen, maar de Bredase club weigert op dit moment groen licht te geven. Van Bronckhorst is bereid te wachten op zijn vertrouweling.

Zelf maakt Van Gastel het liefst wél de overstap. Hij ziet Besiktas niet alleen als een sportieve, maar ook een financiële verbetering. Hij staat sinds enkele maanden aan het roer in Breda en leidde de club naar de negende plek, met uitzicht op de directe promotieplekken.

Bekijk hieronder de nieuwjaarsdagspecial van #DoneDeal met zaakwaarnemer Guido Albers!