'Aziatische club die Van Beek wil kopen bekend: reünie met oud-ploegmaat mogelijk'

'Aziatische club die Van Beek wil kopen bekend: reünie met oud-ploegmaat mogelijk'

2 januari - 16:29
15

De Aziatische interesse in Sven van Beek werd eerder bekend gemaakt door de Leeuwarder Courant, maar inmiddels is ook bekend welke club de verdediger van Heerenveen wil hebben. Volgens 1908.nl gaat het om het Japanse Kyoto Sanga. Mocht het tot een transfer komen, dan kan Feyenoord ook nog eens meeprofiteren.

Kyoto Sanga eindigde vorig jaar dertiende in de Japanse competitie en speelt dus nog altijd op het hoogste niveau. Bij de club zit een oude bekende van Van Beek: doelman Warner Hahn. De twee speelden meerdere keren samen en kunnen nu dus herenigd worden. Derde keeper Michael Woud is half Nederlands, maar verder is het team, op één Braziliaan na, compleet Japans.

Volgens algemeen directeur Ferry de Haan is er nog geen bod vanuit Japan binnengekomen voor Van Beek, maar was de interesse vanuit de speler wel direct duidelijk. Voor Feyenoord zou een mogelijke transfer van de oud-speler een financiële meevaller kunnen zijn. De Rotterdammers ontvangen dan een solidariteitsbijdrage van vijf procent over de transfersom die Heerenveen krijgt voor Van Beek.

Bekijk hieronder de nieuwjaarsdagspecial van #DoneDeal met zaakwaarnemer Guido Albers!