Vos gelinkt aan hoofdtrainerschap Ajax: 'Hoeft niet lang meer te duren'

Vos gelinkt aan hoofdtrainerschap Ajax: 'Hoeft niet lang meer te duren'

3 januari - 13:46
128

Guido Albers dicht Jong Ajax-trainer Dave Vos de kwaliteiten toe om binnen afzienbare tijd de eindverantwoordelijke bij de hoofdmacht van de Amsterdamse club te zijn. De zaakwaarnemer schetst in #DoneDeal, de podcast van VoetbalPrimeur, de kansen van de veertigjarige Vos.

Vos staat sinds februari 2023 op eigen benen bij Jong Ajax. Na het ontslag van Maurice Steijn was hij al kort assistent-trainer bij het eerste elftal. "Hij heeft een bepaalde visie die hij probeert te vertalen naar de speelstijl van Jong Ajax. Dat zie je terug en dan krijg je herkenbaar voetbal", vertelt Albers. "Dat hoor je ook van die spelers terug."

Albers is van mening dat Vos het in zich heeft om trainer van Ajax 1 te worden. "Wat mij betreft hoeft dat niet zo lang te duren", zegt de agent, die het 'realistisch' acht dat Vos op een 'niet al te lange termijn' voor de groep staat bij de hoofdmacht. "Op basis van zijn kwaliteiten zeker. Of hij het uiteindelijk wordt nadat hij eerst een andere Eredivisie-club traint en daar laat zien of hij echt zo goed is als wij denken en vanuit daar bij Ajax komt, of dat hij bij Ajax een kans krijgt... Dat is de vraag."

Benadrukt wordt door Albers dat Vos het volste vertrouwen moet krijgen, als Ajax het in hem ziet zitten. "Zo'n seizoen als deze willen ze nooit meer meemaken. Als je voor hem gaat, moet je er als hele club support aan geven. Hij is natuurlijk onervaren in het Eredivisie-voetbal."

Bekijk hieronder de nieuwjaarsdagspecial van #DoneDeal met zaakwaarnemer Guido Albers!