Tegenvaller voor Ajax: Gorter raakt geblesseerd en moet trainingskamp verlaten

Tegenvaller voor Ajax: Gorter raakt geblesseerd en moet trainingskamp verlaten

3 januari - 16:31 Laatste update: 16:46
153

Jay Gorter heeft het trainingskamp van Ajax geblesseerd verlaten. De doelman heeft volgens de Amsterdammers een lichte hersenschudding opgelopen, waardoor hij terug naar Nederland is gevlogen. Het is niet bekend of de kwetsuur een gevaar is voor de seizoenshervatting.

Gorter lijkt na de winterstop de derde keeper te gaan worden bij Ajax. Door de prestaties van Diant Ramaj is de Duitser op dit moment niet weg te denken uit de Amsterdamse basiself. Gerónimo Rulli was altijd de eerste keus tot zijn blessure, dus hij zal waarschijnlijk de voorkeur krijgen boven Gorter. De Argentijn zou wel aan hebben gegeven dat hij weg wil uit Amsterdam, maar of een transfer van de grond komt is nog maar de vraag.

Wedden

Meer odds

Hoe Gorter de blessure opliep maakt Ajax niet bekend. Hij voegt zich in Amsterdam bij de andere spelers die achterbleven vanwege een kwetsuur. Sivert Mannsverk, Silvano Vos en Branco van den Boomen bleven al achter bij Ajax. Ook Georges Mikautadze ging niet mee op trainingskamp, maar de Georgiër is bezig met het afronden van een transfer.

Gorter speelde begin dit seizoen een flink aantal wedstrijden voor Ajax, omdat hij de voorkeur kreeg van Maurice Steijn boven Ramaj. De Nederlander stond in twaalf officiële wedstrijden onder de lat voor de Amsterdammers en daarin hield hij slechts één keer de nul. Zijn laatste duel was die tegen FC Utrecht, daarna raakte hij geblesseerd. Ironisch genoeg was het duel in de Domstad ook de laatste van Steijn.