Kuyt kreeg appje van Van Bommel bij aanstelling: 'Kunnen nu niet meer spreken'

Kuyt kreeg appje van Van Bommel bij aanstelling: 'Kunnen nu niet meer spreken'

3 januari - 16:59
55

Dirk Kuyt ziet sinds zijn aanstelling bij Beerschot een hoop verschillen tussen België en Nederland. Zo vertelt de oud-coach van ADO Den Haag op zijn eerste persconferentie bij de Zuiderburen. Ook gaat Kuyt in op zijn relatie met Mark van Bommel, de hoofdtrainer van het grote Royal Antwerp FC

Kuyt merkte de grootste verschillen met Nederland direct toen hij in België aankwam. "Ik ben hier pas kort, maar het voelde meteen erg fijn. Ik voel veel waardering en respect voor de mens Dirk Kuyt. Ik ben een harde werker en zo vind ik hier nog veel mensen terug. De club wil duidelijk vooruit in de toekomst en snel weer naar de hoogste divisie. Daar kan ik me absoluut in vinden", citeert De Gazet van Antwerpen Kuyt.

Ook vertelt de coach over zijn vriend en oud-ploeggenoot bij Oranje: Mark van Bommel. Hij is de huidige titelhouder in België, terwijl Kuyt met zijn ploeg uitkomt op het tweede niveau. "Mark heeft me een berichtje gestuurd, ja. We kennen elkaar natuurlijk goed van de tien jaar bij de nationale ploeg van Nederland. Vanaf nu kunnen we elkaar alleen niet meer spreken", grapte Kuyt.

Kuyt begint bij Beerschot dat op dit moment op de tweede plaats staat in de Challenger Pro League. Wanneer het Beerschot lukt om te promoveren naar de Jupiler Pro League, dan kunnen Kuyt en van Bommel elkaar waarschijnlijk ontmoeten in de competitie.