Update: 'Feyenoord-opponent gaat Huijsen in komende 24 uur proberen te kapen'

Update: 'Feyenoord-opponent gaat Huijsen in komende 24 uur proberen te kapen'

4 januari - 22:36 Laatste update: 23:22
53

AS Roma gaat zich mengen in de strijd om Dean Huijsen. Dat meldt de Italiaanse transferjournalist Gianluca Di Marzio. Zijn club Juventus had al een akkoord bereikt met Frosinone, maar door de komst van Roma is het Nederlandse talent zelf gaan twijfelen.

Eind december 2023 bereikten Juventus en Frosinone een akkoord over een huurperiode van Huijsen tot het eind van dit seizoen. Het leek erop dat enkel de officiële aankondiging nog moest volgen, maar in de tussentijd kwam Roma ineens in beeld. De ploeg van Mourinho zocht direct contact met de entourage van Huijsen en nu wil de Nederlander graag de stap naar Rome maken.

Volgens Di Marzio gaat het ook bij Roma om een huurdeal zonder optie tot koop, maar Juventus wil graag de banden met Frosinone goed onderhouden. Het akkoord met die club was er al, dus wil Juve dat respecteren. Woensdag heeft Juventus gesproken met Huijsen en in die gesprekken heeft de Nederlander laten weten dat hij graag naar Roma wil. In de komende dagen volgen er meer gesprekken over de toekomst van de achttienjarige verdediger.

Huijsen mocht al ruiken aan de Italiaanse top en debuteerde in oktober tijdens de kraker tegen AC Milan. Bij Juventus heeft Huijsen nog een contract tot de zomer van 2027. De jongeling werd geboren in Amsterdam, maar trok op zijn vijfde naar Spanje. AS wist recent te melden dat hij droomt van een toekomst bij het Spaanse elftal. Mocht Huijsen tijdelijk naar Roma vertrekken, dan treft hij Feyenoord in de Europa League op 15 en 22 februari.

Update: Donderdagavond meldt Fabrizio Romano dat Roma in de komende 24 uur een laatste bod gaat doen om Huijsen op huurbasis naar de Italiaanse hoofdstad te halen. Volgens Romano gaat Huijsen eerst nog zijn contract bij Juve met een jaar verlengen.

Bekijk hieronder de nieuwjaarsdagspecial van #DoneDeal met zaakwaarnemer Guido Albers!