Sparta luistert aandachtig naar aanbiedingen voor uitblinker: 'Nog niets concreet'

Sparta luistert aandachtig naar aanbiedingen voor uitblinker: 'Nog niets concreet'

5 januari - 12:09
16

Bij Sparta is er nog weinig beweging rond Joshua Kitolano. Dat meldt technisch directeur Gerard Nijkamp aan ESPN. De 22-jarige middenvelder zou de nodige interesse hebben gewekt, maar daar weten ze op Het Kasteel nog niets van.

Dit seizoen wordt Kitolano geroemd door zijn sterke prestaties, maar Nijkamp durft nog geen prijs op de middenvelder te plakken. "Ik doe daarover geen uitspraken, maar momenteel is er voor Joshua geen concrete interesse. We hebben de ambitie om geen leegloop te hebben deze window, maar voor een interessant bod sluiten we onze deur niet." De Noorse Kitolano ligt nog tot 2026 vast in Rotterdam.

Sparta presteert de laatste jaren erg naar behoren met een zesde plek vorig seizoen en een zevende in de huidige winterstop. Van grootheidswaanzin is echter nog geen sprake in Rotterdam. "We zijn nu zeker nog geen subtopper. Daar hebben we een beter track-record voor nodig. We spelen voor het vijfde jaar in de Eredivisie en we moeten snel 35 punten halen. Anderhalf jaar geleden bleven we in de Eredivisie met hangen en wurgen. We moeten nu niet arrogant worden."

Over een mogelijke transfer van Nick Olij wilde Nijkamp nog niets kwijt.