Van 't Schip rekent op langer verblijf van sterkhouder: 'Zijn gesprekken gaande'

Van 't Schip rekent op langer verblijf van sterkhouder: 'Zijn gesprekken gaande'

5 januari - 15:27 Laatste update: 16:02
30

John van 't Schip hoopt dat Jorrel Hato en Steven Berghuis Ajax trouw blijven, zo zegt de trainer van de Amsterdammers in gesprek met ESPN. Hato werd recentelijk in verband gebracht met Arsenal, terwijl het Turkse Besiktas naar de diensten van Berghuis zou lonken.

"Ik ben niet Ajax. Ik ben gekomen om te helpen en ik doe mijn best daarin, uiteraard", zo stelt Van 't Schip, die zijn vaste krachten graag ziet blijven. "Er is altijd een afweging tussen bepaalde dingen, maar natuurlijk behoud je altijd het liefst spelers die in de basis staan. En zeker in het geval van Hato, als ze nog een hele toekomst voor zich hebben."

"Steven is 31, die heeft nog anderhalf jaar contract. Dat is ook iets waarvoor je met hem rond de tafel moet gaan zitten", zo stelt de voormalig buitenspeler. "Wat wil Ajax, wat wil hij. Dat is altijd een afweging van vraag en aanbod." De oefenmeester rekent op een langer verblijf van Hato. "Ik denk het wel. Ze zijn ermee bezig, en als hij bijtekent ga ik ervan uit dat hij blijft."