'Ajax kan ook na winterstop nog niet over geblesseerd trio beschikken'

'Ajax kan ook na winterstop nog niet over geblesseerd trio beschikken'

5 januari - 20:14 Laatste update: 20:20
54

Bij Ajax is de spoeling op het middenveld ook na de winterstop nog dun, meent trainer John van 't Schip. Branco van den Boomen, Sivert Mannsverk en Silvano Vos zullen nog niet inzetbaar zijn voor het duel met Go Ahead Eagles op 14 januari. 

Van 't Schip legt tijdens het trainingskamp in Cádiz uit dat dat de drie middenvelders langer op zich laten wachten dan aanvankelijk werd verwacht. "We zijn daar dun bezet ja. Ik begreep van Sivert, dat toen hij binnenkwam, Ajax zoiets had van: Wow, we hebben eindelijk onze nummer zes. Maar ik heb het nog niet gezien, want ik heb hem nog niet eens op het veld gezien. Hij heeft een terugslag gekregen, hetzelfde geldt voor Branco. Vos was ook nog niet klaar om mee te gaan", aldus de trainer in gesprek met Voetbal International.

"We hebben hier ook alle handen nodig voor de jongens die trainen. Maar die drie zijn tegen Go Ahead Eagles ook nog niet inzetbaar", besluit Van 't Schip. Op het trainingskamp vullen Anass Salah-Eddine en Ahmetcan Kaplan tijdelijk de middenveldposities in, zodat de Amsterdammers wel met een volledig elftal kunnen trainen. Ajax ging als nummer vijf van de Eredivisie de winterstop in en staat acht punten achter nummer vier AZ. 

Beluister hieronder de eerste aflevering van VP's Atlas Leeuwen met de sterkste Afrika Cup ooit!