Bosz kijkt niet naar winteraankopen: Waarom zouden we? Het gaat toch goed?

Bosz kijkt niet naar winteraankopen: "Waarom zouden we? Het gaat toch goed?"

6 januari - 07:15
67

Wat Peter Bosz betreft, hoeft PSV niet op zoek naar versterkingen in de winter. De trainer van de Eindhovenaren heeft na de eerste seizoenshelft weinig reden tot klagen in de lichtstad. 

Bosz stelt in een uitgebreid interview met het Eindhovens Dagblad dat er niet met spoed naar aanwinsten wordt gekeken. "Het gaat toch goed? Waarom zouden we de selectie dan anders inrichten? Het slagingspercentage van winterse transfers is sowieso een stuk lager dan bij zomerse versterkingen. In die periode kun je weken met elkaar aan de slag en nu heb je als nieuweling amper tien dagen om te integreren in een team dat al draait. De uitdaging voor ons is veel meer om de huidige spelers nog net allemaal iets beter te laten worden. Daar geloof ik veel meer in."

Wedden

Meer odds

PSV kan zaterdag 13 januari het record van zeventien overwinningen achter elkaar in de start van de Eredivisie evenaren. De trainer beseft dat het veel zegt over zijn ploeg. "Ik realiseer me dat het iets ongelooflijks is, de serie die we gemaakt hebben. Anders hadden wel meer ploegen zestien keer op rij gewonnen. Alle wedstrijden hebben we ook terecht gewonnen. Er is geen punt gestolen. Tegen Vitesse en Ajax zijn we wel slecht begonnen, maar hebben we het radicaal om kunnen buigen. Ook door te wisselen."