'Tottenham lijkt Manchester United af te troeven in strijd om Duitse spits'

'Tottenham lijkt Manchester United af te troeven in strijd om Duitse spits'

6 januari - 11:16
28

Timo Werner staat op het punt om door RB Leipzig verhuurd te worden aan Tottenham Hotspur, dat meldt de Duitse tak van Sky Sport. De spits zal tot het einde van het seizoen gestald worden bij The Spurs. De deal zou al bijna afgerond zijn, de club en speler zijn bezig met de laatste onderhandelingen.

Daarmee gaat niet Manchester United, maar Tottenham er vandoor met Werner. United-coach Erik ten Hag kwam in de zoektocht naar aanvallende impulsen uit bij de 27-jarige spits, maar lijkt nu toch mis te grijpen. Tottenham is financieel sterk genoeg om het riante salaris van Werner op te vangen. Naar verluidt strijkt hij zo’n tien miljoen euro per jaar op in Zuid-Duitsland. Daarmee is hij samen met Dani Olmo een van de grootverdieners.

Wedden

Meer odds

Voor Werner zou dit een terugkeer in de Premier League betekenen. In 2020 verkocht Leipzig hem voor 53 miljoen euro aan Chelsea FC, waarna hij in 2022 weer voor 20 miljoen euro terugkeerde naar Leipzig. Bij Chelsea kwam de Duitser nooit écht uit de verf, in 56 competitieduels was hij goed voor tien doelpunten en negen assists.

Ook in Duitsland worstelt hij dit seizoen met zijn vorm én met blessures. Leipzig stond altijd open voor een wintertransfer, maar wilde de aanvaller nooit van het veld jagen. De wederzijdse waardering is groot en de keuze ligt bij Werner. Zijn keuze lijkt dus te vallen op een tweede poging in de Premier League bij Spurs.