'Spurs troeft Man United definitief af met huurdeal, details koopoptie bekend'

'Spurs troeft Man United definitief af met huurdeal, details koopoptie bekend'

6 januari - 17:54
10

Tottenham Hotspur en RB Leipzig zijn het eens geworden over een huurtransfer van Timo Werner. Spurs heeft ook een optie tot koop van tussen de vijftien en twintig miljoen euro weten te bedingen.

Werner was ook in beeld bij het Manchester United van Erik ten Hag, maar de aanvalsleider gaat dus naar Tottenham verkassen. Trainer Marco Rose heeft dat nieuws nu ook bevestigd. Volgens The Athletic zal de Engelse club het volledige salaris van Werner gaan betalen in de verhuurperiode, die een half jaar duurt. Uiteindelijk kan Spurs beslissen of het de Duits international definitief over wil nemen voor een som van tussen de vijftien en twintig miljoen.

Wedden

Meer odds

Daarmee keert Werner na anderhalf jaar weer terug in de Premier League. Tussen 2020 en 2022 stond hij namelijk al onder contract bij Chelsea, de stadsgenoot van Tottenham. Op Stamford Bridge wist Werner echter niet zijn oude niveau te halen en werd er vooral de spot met hem gedreven, door verschillende kansen die hij miste. Uiteindelijk besloot Werner terug te keren bij Leipzig.

In Oost-Duitsland is Werner echter ook geen basisspeler meer, terwijl hij wel graag met gastland Duitsland actief wil zijn op het EK van komende zomer. Bij Tottenham zal de rappe aanvaller de concurrentiestrijd aan moeten gaan met Richarlison, Heung-Min Son en Alejo Véliz.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, PSV en Feyenoord!