Ajax toont twee gezichten, constateert Hato: Dat mag geen excuus zijn

Ajax toont twee gezichten, constateert Hato: "Dat mag geen excuus zijn"

7 januari - 16:52 Laatste update: 17:10
26

Hato is tevreden over de met 2-1 gewonnen oefenwedstrijd tegen Hannover 96, waarin Ajax zich voorbereidde op de tweede seizoenshelft. Vooral over de eerste helft is de zeventienjarige verdediger te spreken. Hij benadrukt de positieve aspecten.

"Op basis van de eerste helft ben ik wel tevreden. We begonnen fel, speelden goed voetbal en creëerden veel kansen. We waren de dominante ploeg", verklaart Hato. Hij prijst de uitvoering van het team en merkte op dat Ajax meer goals had kunnen maken in de eerste 45 minuten. "De eerste helft verliep volgens plan en we hadden wel drie of vier goals mogen maken. We wilden bij balverlies meteen fel drukzetten en ik denk dat je dit wel kon zien."
 
Ook erkent de verdediger dat de tweede helft een stuk minder soepel verliep. "Misschien komt dat ook omdat zij elf nieuwe spelers brachten. Maar dat mag geen excuus zijn. Het is wel lekker dat je zo'n wedstrijd wint voor de hervatting van de competitie."
 
Hato is erg te spreken over de intensieve trainingsweek die voorafging aan de oefenwedstrijd. "Het trainingskamp beviel goed en we hebben onszelf denk ik wel kunnen verbeteren in aanloop naar volgende week. Als je dagenlang met elkaar bent, brengt het ook iets meer saamhorigheid in de ploeg. We zijn klaar voor de tweede seizoenshelft", benadrukt Hato.