Brazilië schakelt door na mislopen Ancelotti: nieuwe bondscoach bekend

Brazilië schakelt door na mislopen Ancelotti: nieuwe bondscoach bekend

8 januari - 06:40 Laatste update: 09:59
11

Brazilië heeft een nieuwe bondscoach: Dorival Júnior. De bond schakelde na het mislopen van Carlo Ancelotti door en kwam zodoende uit bij de 61-jarige trainer van São Paulo. 

Ancelotti werd maandenlang in verband gebracht met het Braziliaanse bondscoachschap, maar besloot toch om zijn contract bij Real Madrid te verlengen. Daarmee kon er definitief een streep door de droomkandidaat van de Goddelijke Kanaries.

Er werd snel doorgeschakeld en aangeklopt bij Dorival, die het stokje overneemt van de ontslagen Fernando Diniz. In een boodschap op het X-kanaal van São Paulo laat Dorival weten enorm trots te zijn op zijn nieuwe en eervolle klus. 'Ik maak mijn persoonlijke droom waar. Dat is alleen maar mogelijk door de erkenning voor mijn werk bij São Paulo.'

Met die club won Dorival de beker in Brazilië. In de competitie bekleedt de club momenteel de elfde plek op de ranglijst. Dorival brengt behoorlijk wat ervaring met zich mee. Sinds 2002 heeft hij maar liefst 25 trainersklussen gehad. Onder zijn leiding zal het stukken beter moeten bij de vijfvoudig wereldkampioen. Brazilië staat momenteel zesde in de Zuid Amerikaanse WK-kwalificatie-poule.