KV Oostende komt na ongeval met update over Mebude: 'Kritiek, maar stabiel'

KV Oostende komt na ongeval met update over Mebude: 'Kritiek, maar stabiel'

8 januari - 14:23 Laatste update: 9 januari - 09:55
10

De Belgische voetbalclub KV Oostende heeft een update naar buiten gebracht over de toestand van Dapo Mebude. De 22-jarige Schot crashte zondag met zijn auto tegen een boom. 

'Kritiek, maar stabiel', noemt de woordvoerder van KV Oostende de situatie van de voetballer in de Belgische krant Het Nieuwsblad. Zondag onderging Mebude een spoedoperatie in het ziekenhuis, nadat hij door de brandweer uit zijn auto was bevrijd. 

Over de oorzaak van het ongeval is nog veel onduidelijk. "Er loopt momenteel een onderzoek naar de omstandigheden van het ongeval door een verkeersdeskundige, aangesteld door het parket", klinkt het. De Belgische club staat in nauw contact met de ouders van Mebude, die inmiddels uit het Verenigd Koninkrijk overgekomen zijn. Dinsdag hervat Oostende de training, zondag wacht een ontmoeting met Zulte Waregem. "We hopen dat we zo snel mogelijk goed nieuws krijgen over Dapo."

Mebude was zondag met zijn auto onderweg naar de oefenwedstrijd van KV Oostende tegen Knokke toen hij met zijn auto tegen een boom reed. De oefenwedstrijd werd geannuleerd.