Van Gelder noemt twee spelers waarvan Ajax hoopt dat ze weg gaan: 'Pseudo-leiders'

Van Gelder noemt twee spelers waarvan Ajax hoopt dat ze weg gaan: 'Pseudo-leiders'

9 januari - 10:10 Laatste update: 11:10
142

Jack van Gelder vindt dat Ajax dit seizoen vooral leiderschap mist. Dat vertelt de oud-presentator bij de Oranjewinter. Volgens Van Gelder heeft Ajax de stiekeme hoop dat twee 'pseudo-leiders' voor veel geld vertrekken.

Volgens Van Gelder is er maar één speler die bij Ajax echt de kar moet trekken: Jorrel Hato. "Hij is echt de enige leider. Verder zijn er nul spelers die leiding kunnen geven in dat elftal. De rest zijn allemaal pseudo-leiders. Steven Berghuis is helemaal geen leider en Steven Bergwijn is dat ook niet. En die verdediger Josip Sutalo, waarvan ze zeiden dat het een goede aankoop was, die is ook echt verschrikkelijk."

Wedden

Meer odds

Van Gelder denkt dat er bij Ajax dingen rigoureus moeten veranderen en hij weet dat de Amsterdammers hier zelf ook op hopen. "Dit team is gewoon echt niet goed genoeg. Ajax hoopt stilletjes dat Berghuis en Bergwijn voor veel geld vertrekken, want dan kunnen ze wat kopen." Die mogelijkheden lijken er wel te zijn, want Berghuis werd genoemd bij Besiktas en Bergwijn zou in de belangstelling staan van West Ham United.