Nieuwe tik in grijs Chelsea-seizoen: Blues dreigen League Cup-finale mis te lopen

9 januari - 22:57 Laatste update: 12 januari - 09:07
28

Chelsea heeft dinsdagavond de uitwedstrijd in de halve finale van de League Cup verloren van Middlesbrough. The Blues, die tot dusveer een matig seizoen doormaken, gingen met 1-0 onderuit in het Riverside Stadium.

Middlesbrough, de nummer twaalf van de Championship, trad aan met Nederlander Rav van den Berg in de achterhoede. De jongere broer van Sepp kreeg het vertrouwen van manager Michael Garrick, en dat betaalde zich uit. Chelsea kreeg via Noni Madueke en Cole Palmer zeker wel kansen, maar de thuisploeg hield stand.

Even voor rust kwam Middlesbrough zelfs op voorsprong. Hayden Hackney werkte binnen na een uitstekende aanval. Chelsea, waar de naar Borussia Dortmund vertrekkende Ian Maatsen ontbrak, probeerde na rust met vers bloed de gelijkmaker te forceren. Invallers Armando Broja en Mikhaylo Mudryk slaagden daar niet in, waardoor The Boro nu de beste papieren heeft om de eindstrijd van de League Cup te halen.

Op dinsdag 23 januari staat de return in Londen op het programma. De andere halve finale gaat tussen Liverpool en Fulham. Deel één van dat tweeluik begint woensdagavond om 21.00 uur op Anfield.