Piqué 'mist' voetbal en gaat aan de slag als trainer: 'Heb er goed over nagedacht'

Piqué 'mist' voetbal en gaat aan de slag als trainer: 'Heb er goed over nagedacht'

10 januari - 06:45 Laatste update: 06:53
19

Gérard Piqué heeft op X laten weten dat hij binnenkort terugkeert in de voetballerij. De 36-jarige oud-prof gaat aan de slag als trainer. Wat hij daarmee precies bedoelt, houdt de Spanjaard nog even in het midden.

'Het is een nieuw jaar en na goed nagedacht te hebben, heb ik besloten om terug te keren in het voetbal. Ik mis het erg. Dit keer zal ik geen speler zijn, maar coach. Later deze week deel ik meer informatie', schrijft de oud-voetballer van Manchester United en FC Barcelona

De kans bestaat dat Piqué zijn debuut als trainer gaat maken bij FC Andorra, de club waar hij sinds een jaar of vijf grootaandeelhouder van is. Die ploeg komt nu uit in de Segunda División. Spaanse media speculeren dat het ook kan gaan om een publiciteitsstunt voor de Kings League, een competitie die hij als zakenman in het leven heeft geroepen.

Sinds november 2022 is Piqué gestopt met voetballen na een rijke loopbaan. Met FC Barcelona werd hij negen keer landskampioen en won hij drie keer de Champions League. Ook werd hij wereldkampioen en Europees kampioen als international van Spanje.