'Bizar verhaal uit Brazilië: Neymar tikte 150.000 af aan teamgenoot in de bak'

'Bizar verhaal uit Brazilië: Neymar tikte 150.000 af aan teamgenoot in de bak'

11 januari - 20:52
49

Neymar zou 150.000 euro hebben overgemaakt naar de vastzittende Dani Alves. Het geld zou volgens UOL Sport zijn voor het proces van de Braziliaanse verdediger. Alves zit vast in Barcelona op verdenking van aanranding en Neymar wil hem met dit geld zou snel mogelijk vrij krijgen.

Volgens het Braziliaanse medium is er een bedrag van 150.000 euro overgemaakt door de vader van Neymar naar de rekening van Alves. In de beschrijving stond dat het geld was als 'compensatie voor geleden schade.' In werkelijkheid vroeg Alves om het geld bij de familie van Neymar. Het bedrag kan de verdediger gebruiken om zijn verdediging op orde te krijgen en om zijn eventuele straf voor een gedeelte af te kopen.

Eind november 2023 maakte de Spaanse rechtbank de strafeis voor Alves bekend. Het OM in Spanje wil de verdediger negen jaar achter de tralies hebben. Ook moet Alves een schadevergoeding betalen van toevalligerwijs precies 150.000 euro. De familie Neymar zou ook één van de beste advocaten die ze kennen op de zaak hebben gezet. Alves krijgt binnenkort de daadwerkelijke straf te horen, maar vanwege mogelijk vluchtgevaar blijft hij vast zitten.

Het kamp van Neymar heeft nog niet willen reageren op de kwestie. De aanvaller van Al Hilal is al een tijdje goede vrienden met Alves, die elkaar kennen van de Braziliaanse nationale ploeg.