Feyenoord doet zaken in Zweden en haalt zeventienjarig talent op huurbasis binnen

Feyenoord doet zaken in Zweden en haalt zeventienjarig talent op huurbasis binnen

18 januari - 10:03 Laatste update: 10:07
44

Isak Alemayehu Mulugeta mag zichzelf officieel speler van Feyenoord noemen. De Rotterdammers bevestigen dat het Zweedse talent (17) op huurbasis overkomt van Djurgardens IF, met een optie tot koop.

Na twee wedstrijden in het eerste elftal van Djurgardens, laat Alemayehu zijn geboorteland achter zich om bij Feyenoord aan de slag te gaan. De jonge aanvallende middenvelder zal in de eerste instantie aansluiten bij het Onder 21-elftal van de landskampioen. Bosse Andersson, de sportief directeur van Djurgardens, bevestigde onlangs al dat Alemayehu hard op weg was naar Feyenoord.

In gesprek met de clubkanalen reageert Alemayehu op zijn transfer naar Feyenoord. "Dit voelt voor mij heel erg goed. Spelen in een topjeugdopleiding in Europa is iets waar ik altijd al van heb gedroomd. De belangrijkste doelstelling die ik heb is om de komende maanden zoveel mogelijk van mezelf te laten zien."

"We hebben Isak in het verleden al meermaals bekeken", stelt Rini Coolen, Head of Academy van Feyenoord. "We hebben hem met veel interesse gevolgd en heeft hij aangetoond een goede ontwikkeling doorgemaakt te hebben. Het komende half jaar krijgt hij zodoende de kans om de volgende stap in zijn voetbalcarrière te zetten. Tot Isak speelgerechtigd is verklaard heeft hij de tijd om te wennen aan zijn nieuwe omgeving."

Eerder deze maand verzekerde De Stadionclub zich al van de komst van Luc Netten, die ook gehaald wordt voor het O21-team. Alemayehu is overigens geen onbekende in Rotterdam: twee jaar geleden liep hij namelijk stage bij Feyenoord.