Dortmund-directeur bevestigt komst Maatsen: Chelsea blokkeert Duitse wens

Dortmund-directeur bevestigt komst Maatsen: Chelsea blokkeert Duitse wens

12 januari - 10:48
5

Borussia Dortmund staat op het punt om zich na Jadon Sancho ook te versterken met Ian Maatsen. Sportief directeur Sebastian Kehl bevestigt dat Die Borussen er niet in geslaagd zijn om een optie tot koop te bedingen bij Manchester United en Chelsea.

De komst van Maatsen zal spoedig wereldkundig worden gemaakt door Dortmund. De Duitse topclub wilde het liefst een optie om de Nederlandse vleugelverdediger komende zomer definitief over te nemen, maar dat bleek niet mogelijk. "Het gaat alleen om een huurdeal met Chelsea, er zijn geen opties. Het was niet mogelijk om een optie tot koop te krijgen", zegt Kehl, geciteerd door onder meer Ruhr Nachrichten

De nummer vijf van de Bundesliga maakte donderdag al de komst van Sancho bekend. De Engelse vleugelaanvaller wordt gehuurd van Manchester United, waar hij uit de selectie was gezet na een aanvaring met manager Erik ten Hag. "Hij kan nog geen negentig minuten spelen, maar in slechts twintig of dertig minuten tijd kan hij iets laten zien. We moeten hem tijd geven. Hij heeft zich fit kunnen houden bij de beloftenteams van Manchester United en werkte tijdens Kerstmis ook met een personal trainer. Ook Sancho konden we alleen huren. Het kopen van zo'n speler is niet mogelijk voor ons."

Dortmund begint zaterdag aan de tweede seizoenshelft met een uitwedstrijd tegen Darmstadt.