El Ahmadi lovend over Ajax-target: 'Hij zou een geweldige aanwinst zijn'

El Ahmadi lovend over Ajax-target: 'Hij zou een geweldige aanwinst zijn'

13 januari om 19:01

Karim El Ahmadi en Marciano Vink denken dat Jordan Henderson een zeer welkome versterking voor Ajax is. De 33-jarige Engelsman wordt serieus in verband gebracht met de Amsterdamse club, al is ook Juventus in de race.

Henderson speelt sinds afgelopen zomer bij Al Ettifaq en wil na een halfjaar alweer weg uit Saudi-Arabië. "Hij is denk ik een speler die Ajax zoekt. Hij is een echte leider en iemand die de lijnen kan uitzetten voor de verdediging en mensen kan coachen. Hij zou wel echt een geweldige aanwinst zijn voor dit Ajax", stelt El Ahmadi bij ESPN. 

De controleur maakte lange tijd furore bij Liverpool. "Henderson was natuurlijk ook goed bij Liverpool omdat zijn medespelers ook heel goed waren, maar ik denk wel dat hij bij Ajax echt heel goed kan zijn", vervolgt El Ahmadi, die bijval krijgt van Vink. "Ajax heeft gewoon behoefte aan iemand die in elk geval communiceert."

Henderson staat te boek als een speler die altijd positief coacht. "Dat is iets wat Ajax op dit moment ontbeert", aldus Vink. "Er zijn spelers die net zijn binnengehaald of heel jong zijn. Diegenen die zouden moeten communiceren lopen voorin en hebben het al moeilijk met zichzelf. Wat dat betreft zou hij wel een welkome versterking zijn. Maar ik denk niet dat het reëel is voor Ajax." 

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!