Vink adviseert Ajax na eerste helft in Deventer: 'Moet Bergwijn veel vaker doen

Vink adviseert Ajax na eerste helft in Deventer: 'Moet Bergwijn veel vaker doen

14 januari - 15:40
16

Steven Bergwijn moet Brian Brobbey veel vaker bedienen met voorzetten, vindt ESPN-analist Marciano Vink. De combinatie Bergwijn-Brobbey leverde Ajax zondagmiddag tegen Go Ahead Eagles de openingstreffer op.

Bergwijn kapte naar binnen en legde de bal met rechts panklaar voor Brobbey. Vink: "Dit moet Bergwijn veel vaker doen, want van deze ballen wil je er als spits wel honderd hebben." De vergelijking met de tandem Hakim Ziyech-Quincy Promes wordt gemaakt. "Dusan Tadic gaf zulke voorzetten ook. Dit was gewoon een goede goal. Brobbey speelt ook heel goed."

Na de openingstreffer van Brobbey had Ajax nog maar weinig te vertellen in de Adelaarshorst. "Go Ahead werd sterker, Ajax werd achteruit geduwd en steeds slordiger. Ze kregen de bal gewoon niet meer weg", aldus Vink. "De thuisploeg woonde bijna in de zestien van Ajax, zo vaak waren ze er te vinden."

Go Ahead maakte gelijk via Victor Edvardsen, maar Ajax ging tóch rusten met een voorsprong door de 1-2 van Benjamin Tahirovic. "We waren al onderweg naar beneden voor de rust", vertelt Vink. "Go Ahead maakte meer aanspraak op een goal, maar één uitval en een vrije trap van Steven Berghuis en het is raak..."