Ajax begint 2024 met gelukkige zege in slijtageslag tegen Go Ahead Eagles

14 januari - 16:25 Laatste update: 19:00
279

Ajax is 2024 begonnen met een spectaculaire overwinning op concurrent Go Ahead Eagles. In een kolkende Adelaarshorst trokken de Amsterdammers met enig fortuin aan het langste eind: 2-3. Devyne Rensch kroonde zich tot matchwinner, maar Diant Ramaj was de grote held.

De missie van Ajax was duidelijk: 2024 goed beginnen na een zéér teleurstellend 2023, dat eindigde met bekeruitschakeling tegen de amateurs van USV Hercules. Makkelijk beloofde het niet te worden: nummer vijf Ajax wist al vier wedstrijden op rij niet te winnen van nummer zes Go Ahead Eagles.

Vanaf de eerste minuut golfde het spel op en neer in Deventer, waar Bobby Adekanye namens Go Ahead de eerste speldenprikjes uitdeelde. De eerste goal was echter voor Ajax: Steven Bergwijn vond Brian Brobbey, die koeltjes afrondde bij de tweede paal.

De achterstand was voor Go Ahead het startsein om het gaspedaal eens flink in te drukken, resulterend in een lawine aan mogelijkheden. In de 44ste minuut viel de verdiende gelijkmaker: de jarige Victor Edvardsen (28) ramde de bal in het doel na een subtiel hakje van Bas Kuipers. Toch ging Ajax rusten met een voorsprong: diep in de blessuretijd van de eerste helft schoot Benjamin Tahirovic een vrije trap van Steven Berghuis met veel overtuiging binnen.

Na rust dacht Ajax de voorsprong meerdere keren uit te kunnen breiden, maar Kenneth Taylor raakte de paal en Berghuis ramde de bal in kansrijke positie hoog over. Prompt was het weer raak aan de andere kant: Joris Kramer kopte de bal achter doelman Diant Ramaj, die ondanks de twee tegengoals een geweldige wedstrijd keepte.

Bij een 2-2 stand hield Ramaj zijn ploeg op de been met de ene na de andere redding. De Deventer storm was nog niet gaan liggen, of Ajax kwam tegen de verhouding toch weer op voorsprong. Devyne Rensch maakte de 2-3. Dat was ook de eindstand van het spektakelstuk in de Adelaarshorst, waarin Ajax nog ternauwernood een spetterend schot van Sylla Sow op de lat overleefde.