NEC steelt punt tegen Feyenoord in De Kuip: 'Het was heel slecht zelfs'

NEC steelt punt tegen Feyenoord in De Kuip: 'Het was heel slecht zelfs'

14 januari - 21:15 Laatste update: 21:40
51

Bram Nuytinck is erg blij met het punt tegen Feyenoord (2-2) en ziet veel kwaliteit en karakter in zijn ploeg. De aanvoerder van NEC geeft toe dat de Nijmegenaren allesbehalve een goede wedstrijd speelden.

"Als je in de Kuip een punt pakt, doe je het denk ik wel goed", vertelt Nuytinck aan de NOS. "Als ik naar ons spel kijk, speelden we helemaal niet goed. De eerste helft was heel slecht zelfs", concludeert de verdediger. "We verloren in die fase alle duels, alle tweede ballen waren voor Feyenoord. Dan kom je veel in verdedigende acties. Gelukkig ging het persoonlijk wel aardig vandaag."
 
Vlak voor rust scoorde Dirk Wanner Proper de aansluitingstreffer namens NEC. "Die goal net voor rust verandert de hele wedstrijd. Dat zie je dan ook. De tweede helft speelden we ook niet geweldig, maar je pakt toch een punt. Waar we heel blij mee zijn." Daarna hield Nuytinck samen met Philippe Sandler veel aanvallen tegen. Feyenoord zag pogingen om de 3-2 te maken mislukken.
 
Van de laatste tien wedstrijden heeft NEC er maar één verloren. "We hebben karakter in de ploeg. Ook als we zoals vandaag niet goed spelen, maar er toch een punt uitslepen. Dat laat zien dat je kwaliteit en karakter hebt."