Wiegman wint prestigieuze prijs voor vierde keer en vestigt record

Wiegman wint prestigieuze prijs voor vierde keer en vestigt record

15 januari - 21:09
3

FIFA heeft Sarina Wiegman voor de vierde keer uitgeroepen tot Trainer van het Jaar in het vrouwenvoetbal. De 54-jarige bondscoach van Engeland bleef Jonathan Giráldez (FC Barcelona) en Emma Hayes (Chelsea) voor.

Maandagavond krijgt Wiegman The Best-award uitgereikt. De Nederlandse wint de prijs voor het tweede jaar op rij. Vorig jaar won Wiegman de prijs na het winnen van het EK met Engeland, in 2023 haalde de bondscoach met The Three Lions de finale van het WK. Wiegman is de enige trainer die de prestigieuze prijs vier keer heeft gewonnen.

"Ik wil benadrukken dat ik zeer vereerd ben", zegt Wiegman bij haar speech. "Ik wil de FA, de staf en natuurlijk mijn spelers bedanken voor alle prestaties waar we samen toe gekomen zijn. Na de EK-winst de WK-finale behalen, ik ben zo trots op iedereen die erbij betrokken is."

Pep Guardiola is de winnaar bij de mannen. De manager van Manchester City beleefde in 2023 een bijna perfect jaar. The Citizens legden beslag op de Engelse landstitel, FA Cup en Champions League. Aan het eind van vorig kalenderjaar won City ook nog het WK voor clubteams.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering Atlas Leeuwen met alles over de Afrika Cup!