Nog meer mooi nieuws voor Wiegman: contract verlengd tot WK 2027

Nog meer mooi nieuws voor Wiegman: contract verlengd tot WK 2027

16 januari - 11:05 Laatste update: 11:20
7

Sarina Wiegman heeft haar contract als bondscoach van Engeland verlengd tot medio 2027. Het is de tweede keer in korte tijd goed nieuws voor de Nederlandse. Maandag op het FIFA The Best-gala in Londen werd ze voor de vierde keer verkozen tot beste coach in het vrouwenvoetbal.

"Ik ben heel blij dat ik Engeland mag leiden tot 2027 na een ongelooflijke periode van tweeënhalf jaar", reageert Wiegman. "Ons spel wordt steeds competitiever op het hoogste niveau. Ik kijk uit naar die uitdaging en kan niet wachten om te beginnen met de kwalificatiewedstrijden voor het EK, gevolgd door het WK", voegt de succescoach toe.
 
Mark Bullingham, CEO van de FA, is erg blij dat Wiegman verlengd heeft. "Ze heeft zoveel bereikt met haar uitstekende werk als coach en leider. Ze is ook een geweldige ambassadeur voor het vrouwenvoetbal en het Engelse voetbal in het algemeen", is hij vol lof.
 
In 2021 trad Wiegman aan als coach van het Engelse nationale team en sindsdien behaalde ze grote successen. Ze leidde Engeland naar de eindzege op het EK in 2022 en bracht haar team vorig jaar naar de finale van het WK in Australië en Nieuw-Zeeland, hoewel die wedstrijd uiteindelijk verloren ging.