'Absolute toptransfer Ngonge: 18 miljoen euro, goed nieuws voor Groningen'

'Absolute toptransfer Ngonge: 18 miljoen euro, goed nieuws voor Groningen'

16 januari - 11:02 Laatste update: 11:18
52

Cyril Ngonge staat voor een absolute toptransfer binnen de Serie A. Napoli neemt de Belgische aanvaller, in Nederland bekend van zijn periodes bij PSV, RKC Waalwijk en FC Groningen, voor ettelijke miljoenen over van Hellas Verona.

Fabrizio Romano meldt een transfersom van achttien miljoen euro, exclusief twee miljoen aan mogelijke bonussen. Italiaanse media, waaronder transferexpert Gianluca Di Marzio, schrijven ook dat Napoli en Hellas Verona een volledig akkoord hebben bereikt over Ngonge. De regerend kampioen van Italië en de Belg moeten er nu nog uit zien te komen, maar dat lijkt een formaliteit. In Verona maakt hij dit seizoen indruk met zes goals en twee assists in negentien duels.

Wedden

Meer odds

De toptransfer van Ngonge is goed nieuws voor FC Groningen. De nummer acht van de Keuken Kampioen Divisie nam een jaar geleden afscheid van de 23-jarige aanvaller, die zich door zijn gedrag onmogelijk had gemaakt, en bedong daarbij een doorverkooppercentage. De hoogte daarvan is niet bekend, maar Groningen spint in elk geval garen bij de hoge som die Napoli betaalt. In Stadio Diego Armando Maradona ligt een contract tot medio 2028 klaar voor Ngonge.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!