Coach Quick Boys vol trots na bekeruitschakeling: 'Lijntje naar naïef is heel dun'

Coach Quick Boys vol trots na bekeruitschakeling: 'Lijntje naar naïef is heel dun'

17 januari - 08:22 Laatste update: 09:03
47

Quick Boys-trainer Thomas Duivenvoorden kijkt met een prachtig gevoel terug op het bekeravontuur van zijn ploeg. Na het uitschakelen van De Graafschap en NAC ging het dinsdagavond na strafschoppen mis tegen AZ. Toch kijkt Duivenvoorden terug op een mooie reis in het toernooi. 

Na afloop van de wedstrijd in Alkmaar wilde Duivenvoorden vooral de fans van Quick Boys bedanken. Ruim tweeduizend supporters maakten per bus de reis van Katwijk naar het stadion in Alkmaar. "De steun heeft ons laten vliegen. Ik heb wel honderd complimenten gekregen. Maar: je praat wel met een trainer. Wat mij het meeste doet is de manier waarop we dit gedaan hebben."

Duivenvoorden is voornamelijk trots op zijn ploeg. Zijn spelers hebben volgens hem laten zien dat ze niet onderdoen voor clubs in het betaald voetbal. "We hebben lange fases ons eigen spel kunnen spelen. Van achteruit, goed positiespel, rust en vertrouwen aan de bal. Misschien zullen mensen nu zeggen: geweldig, wat gedurfd, dat Quick Boys. Maar als je op deze manier speelt is het lijntje naar naïef heel dun. Dus ben ik blij dat we het predicaat gedurfd hebben verdiend."

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!