Officieel: AZ doet zaken met Partizan en presenteert nieuwe middenvelder

Officieel: AZ doet zaken met Partizan en presenteert nieuwe middenvelder

17 januari - 10:33 Laatste update: 18 januari - 18:00
82

AZ heeft nieuwste aanwinst Kristijan Belić woensdagochtend gepresenteerd. De Servische middenvelder komt over van Partizan Belgrado en heeft in Alkmaar zijn handtekening gezet onder een verbintenis tot medio 2028. 

De transfer hing al even in de lucht, maar is nu dus officieel beklonken. AZ betaalt naar verluidt een kleine vier miljoen euro voor de 22-jarige Serviër, die in het verleden ook nog actief was in de jeugd van West Ham United. Belić sluit per direct aan bij de selectie van trainer Pascal Jansen. Na Gonçalo Esteves is hij de tweede winteraanwinst voor de Alkmaarders, die dinsdagavond met de grootst mogelijke moeite van Quick Boys wonnen. 

"Ik ben heel erg blij hier te zijn", vertelt de kersverse AZ-aankoop. "Toen ik het stadion zag, was ik sprakeloos. Het is geweldig. Nadat we in december de winterstop ingingen in Servië begonnen de gesprekken met AZ. Het is een geweldige club voor de volgende stap in mijn carrière en ik hoop hier iets moois neer te kunnen zetten. Het stadion is mooi en de fans zijn ook geweldig. Ik ben nu bijna terug in mijn geboorteland, alleen net ernaast."

Ook Max Huiberts, de directeur voetbalzaken van de Alkmaarders, is erg blij met de deal. Hij wilde na het vertrek van Djordje Mihailovic en de verhuur van Kenzo Goudmijn het middenveld van een extra impuls voorzien. "Kristijan past in dat profiel", vertelt Huiberts. "Hij is pas 22 jaar, maar heeft wel een verleden waar hij al het een en ander aan ervaring heeft opgedaan. Dat is ook wat we kunnen gebruiken. Het is een jongen die veel in beweging is, veel loopt, makkelijk aan de bal zijn weg kan vinden, agressiviteit heeft in zijn spel en de duels niet schuwt. Dit was een positie die we graag wilden invullen en we zijn dus heel blij dat Kristijan er is."

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!