Marokko vecht zich langs taai Tanzania en wint ruim in eerste Afrika Cup-duel

17 januari - 19:56 Laatste update: 20:03
36

Marokko is voor de eerste test op de Afrika Cup met vlag en wimpel geslaagd. De ploeg van coach Walid Regragui had het lastig tegen een taai Tanzania, maar toen de tegenstander met tien man kwam te staan was het een koud kunstje. Marokko pakte de winst met 3-0.

Het krachtsverschil tussen Marokko en Tanzania werd op papier al duidelijk bij het bekendmaken van de opstellingen. De favoriet voor de eindwinst begon met Sofyan Amrabat en Hakim Ziyech vanaf de aftrap. In die eerste helft stelde Tanzania zich nou niet echt meewerkend op. De ploeg ging met de hakken in het zand en maakte het de Marokkanen erg lastig.

Na meerdere keren proberen en grote kansen voor onder andere spits Youssef En-Nesyri, werd de ban wel in de eerste helft al gebroken. Uit een vrije trap van Hakim Ziyech liet de doelman van Tanzania de bal los en was captain Romain Saïss er als de kippen bij om te scoren. De verdediger zorgde daarmee voor de eerste Marokkaanse goal op de Afrika Cup in 2024.

Ook in de tweede helft was Tanzania niet van plan om meer weg te geven totdat de rode kaart voor Novatus Dismas viel. Die kwam pas in minuut zeventig, maar dit was voor Marokko het signaal om gas te gaan geven. Via goed lopende aanvallen was het twee keer in korte tijd raak. Azzedine Ounahi en En-Nesyri gooiden binnen drie minuten de wedstrijd in het slot. De eerste zege was daarmee binnen voor Marokko. 21 januari wacht de volgende groepswedstrijd tegen Congo.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering Atlas Leeuwen met alles over de Africa Cup!