'Benzema volgt voorbeeld Henderson en wil weg uit Saudi-Arabië'

'Benzema volgt voorbeeld Henderson en wil weg uit Saudi-Arabië'

17 januari - 20:14
87

Karim Benzema lijkt al uitgekeken op het voetbal in Saudi-Arabië. De Franse ster wil vertrekken bij Al Ittihad, zo meldt ESPN woensdagavond.

Volgens het sportmedium onderzoekt Benzema zijn mogelijkheden deze winterse transferperiode. De voormalige ster van Real Madrid werd afgelopen zomer met veel bombarie gepresenteerd in Saudi-Arabië. Destijds sprak hij van 'een prachtig moslimland waar hij altijd al wilde wonen'. Het sportieve plaatje kan hem echter minder bekoren, al had Benzema zelf ook moeite om de hoge verwachtingen waar te maken.

Wedden

Meer odds

Benzema scoorde twaalf keer in twintig duels, waarmee zijn productie flink achterblijft bij Cristiano Ronaldo. Met Al Nassr was de Portugees onlangs bovendien met liefst 5-2 te sterk voor Al Ittihad, dat teleurstellend zevende staat. De kritiek op Benzema nam steeds meer toe, met zelfs enkele fluitconcerten tot gevolg.

Ondertussen sijpelden steeds meer berichten door over onvrede van Benzema. De 36-jarige spits zou aan het einde van het kalenderjaar drie trainingen hebben overgeslagen zonder toestemming. Vorige week werd hij zelfs uit de selectie gezet, nadat hij te laat terugkeerde van vakantie. 

Nu volgt ESPN met het nieuws dat Benzema een vertrek overweegt. De Ballon d'Or-winnaar van 2022 zou een transfer naar de Premier League wel zien zitten. Onder meer Chelsea toont interesse.

Benzema is niet de eerste Europese ster die al spijt lijkt te hebben van een overstap naar Saudi-Arabië. Ook Roberto Firmino zou weinig gelukkig zijn en Jordan Henderson is hard op weg naar Ajax.