Perez cynisch bij PSV: 'Erg mager voor iemand die voor 180 miljoen weg moet, toch?

Perez cynisch bij PSV: 'Erg mager voor iemand die voor 180 miljoen weg moet, toch?

18 januari - 10:02 Laatste update: 11:36
119

Kenneth Perez is dit seizoen nog niet weggeblazen door Johan Bakayoko. De analist van ESPN vindt dat Bakayoko in de afgelopen periode niet effectief genoeg is, terwijl Perez ook stelt dat de Belgische aanvaller recent 'alleen maar voor zichzelf' voetbalde.

PSV knikkerde FC Twente woensdag uit de KNVB Beker, mede door een fraaie treffer van Bakayoko. Toch is Perez niet helemaal onder de indruk van de buitenspeler, zo vertelt hij bij ESPN. "Ik weet dat we Bakayoko allemaal een geweldige speler vinden, maar het werd ook wel tijd. Zijn statistieken zijn namelijk echt slecht. In de laatste twee wedstrijden voor de winterstop speelde hij ook alleen maar voor zichzelf."

Tot de bekerwedstrijd tegen Twente, scoorde Bakayoko voor het laatst op 25 november. Toen was Twente ook de tegenstander. "Dat zijn hele magere cijfers voor iemand die voor 180 miljoen euro weg moet, toch? Dat zijn wel de bedragen die inmiddels genoemd worden", zegt Perez cynisch. "Voor 25 november wist Bakayoko ook een hele periode niet te scoren (daarvoor scoorde hij voor het laatst tegen RC Lens op 24 oktober, red.)."

Perez twijfelt dan ook of een zomerse transfer wel verstandig zou zijn voor Bakayoko. "Ik weet niet of hij nog een paar jaar moet blijven. Ik denk dat het op een gegeven moment te makkelijk ging voor hem en dat hij daardoor voor zichzelf is gaan spelen. Maar dat was geen goed idee."

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!