'Danjuma kan Everton nog steeds verlaten voor transfer naar Frankrijk'

'Danjuma kan Everton nog steeds verlaten voor transfer naar Frankrijk'

18 januari - 14:30 Laatste update: 14:41
15

Olympique Lyon heeft de hoop om Arnaut Danjuma vast te leggen nog niet opgegeven, weet Fabrizio Romano. Een transfer voor Danjuma hangt al even in de lucht, want de Nederlander is niet blij met het aantal speelminuten bij zijn huidige club Everton FC.

De 26-jarige aanvaller staat bij Villarreal CF onder contract en wordt dit seizoen verhuurd aan Everton. In de Premier League kwam Danjuma dit seizoen pas dertien keer in actie, waarvan het grootste gedeelte als invaller. Volgens Romano is dat de reden waarom de in Nigeria geboren Nederlander deze winter wil vertrekken bij Everton. Lyon zou wel oren hebben naar de diensten van Danjuma. De Fransen kunnen een aanvallende impuls meer dan goed gebruiken, want in achttien wedstrijden werd er slechts zeventien keer gescoord. Lyon staat op een dramatische zestiende plek in Ligue 1.

De voormalig speler van PSV en NEC heeft zelf zijn zinnen al gezet op een transfer. Volgens Romano zijn er gesprekken tussen Everton en Lyon bezig, maar is er nog geen groen licht vanuit Engeland. Met het oog op het EK 2024 zou deze stap zomaar eens cruciaal kunnen zijn voor Danjuma. De linksbuiten is de afgelopen interlandperiodes buiten beeld geraakt, een stap naar de Ligue 1 zou voor hem een opleving kunnen bewerkstelligen.

Danjuma kwam in achttien wedstrijden voor Everton tot twee doelpunten. Bij Villarreal speelde hij 51 wedstrijden, waarin hij 22 keer scoorde en vier assists gaf.