Feyenoord-duo ziet snel vertrek niet zitten: 'Je wordt veel beter op de training'

Feyenoord-duo ziet snel vertrek niet zitten: 'Je wordt veel beter op de training'

19 januari - 06:55
42

Thomas Beelen en Thomas van den Belt worden in verband gebracht met een tijdelijk vertrek bij Feyenoord, maar daar zitten ze zelf niet zo op te wachten. De voormalig steunpilaren van PEC Zwolle geven zichzelf de tijd om te slagen.

Beelen en Van den Belt moeten het vooralsnog doen met een bijrol in De Kuip. "Als ik de zekerheid had willen hebben dat ik zou spelen, had ik ergens anders voor moeten kiezen. Je hoopt altijd veel minuten te maken, maar je weet dat de kans bestaat dat het zo loopt. Je ontwikkelt je echt, ook al speel je niet", vertelt eerstgenoemde in het Algemeen Dagblad. "Ik heb hiervoor gekozen omdat ik vond dat Feyenoord het beste verhaal had."

Wedden

Meer odds

Ook Van den Belt merkt dat hij zich ontwikkelt. "Voor de buitenwereld lijkt het misschien alsof je stilstaat, maar het niveauverschil is groot, waardoor het logisch is dat je niet gelijk speelt. Het is een investering in jezelf, je wordt zo veel beter van de trainingen. Dat maakt het ook makkelijker geduldig te blijven, dat heb ik ook bij PEC geleerd. Dat je hard moet blijven werken. Het is pas je eerste halfjaar bij een topclub."

Een aantal Eredivisie-clubs hoopte te profiteren van hun situatie bij Feyenoord, maar de twee zien een verhuur niet zo zitten. "Wedstrijden spelen is goed, maar ik heb bewust voor deze stap gekozen. Om nu uit een proces te stappen, dat voelt niet goed. Dat moet je doen als je merkt dat je niet meer vooruit komt", gaat de 22-jarige middenvelder verder. Voor de 22-jarige verdediger geldt hetzelfde. "Ik zit hier goed en wil me hier verder ontwikkelen."

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!