'PSV doet het aardig, maar Henderson is gelijk één van de beste in Eredivisie'

'PSV doet het aardig, maar Henderson is gelijk één van de beste in Eredivisie'

19 januari - 07:14
348

Sepp van den Berg geloofde aanvankelijk niet dat Ajax in de markt was voor Jordan Henderson. De 22-jarige verdediger noemt de komst van de 81-voudig Engels international een 'superdeal' voor de Amsterdammers.

Van den Berg raakte bij Liverpool onder de indruk van Henderson, die de baas van de groep was. "Het is gewoon een échte leider, binnen en buiten het veld", stelt hij in gesprek met Voetbal International. "Het is een heel aardige gozer, je kan goed met hem lachen, maar hij is ook serieus wanneer hij serieus moet zijn. Gewoon een fijn mens en een fijne ploeggenoot."

Volgens Van den Berg regelde Henderson veel voor het team bij Liverpool. "Hij praatte veel met de trainer (Jürgen Klopp, red.). En natuurlijk was hij op het veld gewoon de leider. Hij trekt de kar, hij rent het hardst, hij rent het meest, hij schreeuwt tegen je als het moet, maar hij zegt het ook als het wel goed is. Wat mij betreft een topaanvoerder."

"Henderson is gewoon een top professional, hij was altijd in de gym bezig om aan zichzelf te werken", vervolgt Van den Berg, die momenteel door The Reds is verhuurd aan FSV Mainz. "Vroeg op de club, laat weer naar huis. Ook op dat gebied is hij wel een voorbeeld. Ik denk dat er bij Ajax redelijk wat jonge jongens rondlopen, dus voor hen is het ideaal. Je kan veel van hem leren."

Ook aan de kwaliteiten van Henderson twijfelt Van den Berg niet. De 33-jarige middenvelder is 'echt een aanwinst'. "Hij kan ongelooflijk veel lopen, heeft een goede pass, is ook echt redelijk snel en heeft een goede trap, voor mij is hij dé allround middenvelder, hij heeft alles dat je moet hebben. Ik moet zeggen, PSV doet het natuurlijk ook heel aardig en Henderson heeft nog geen minuut gespeeld, maar wat mij betreft is hij ook gelijk een van de beste spelers van de Eredivisie."