Ajax-fans woest na tweet van zaakwaarnemer Van Kooperen: 'Ongelooflijke hypocriet'

Ajax-fans woest na tweet van zaakwaarnemer Van Kooperen: 'Ongelooflijke hypocriet'

19 januari - 14:21
63

De supporters van Ajax zijn niet te spreken over de handelswijze van zaakwaarnemer Nathan van Kooperen. De belangenbehartiger heeft veel spelers van Ajax in zijn stal, waaronder Silvano Vos. Afgelopen zomer noemde hij de Amsterdammers een koopclub nadat Sivert Mannsverk werd gekocht als concurrent van het talent. Nu is Van Kooperen zelf betrokken bij de deal rond Jordan Henderson.

Van Kooperen was een schakel in de deal van Henderson, waardoor fans hem nog even herinneren aan een tweet van hem afgelopen zomer. Toen Ajax interesse toonde in Mannsverk noemde de zaakwaarnemer de Amsterdammers via X een koopclub. De Noor werd gehaald als concurrentie voor Vos, een speler uit de stal van Van Kooperen. Fans vinden het daarom maar apart dat de zaakwaarnemer nu is betrokken bij de deal rond Henderson, ook een concurrent voor Vos.

In gesprek met Het Parool gaf Van Kooperen nog uitleg over zijn 'Ajax koopclub' uitspraken via social media. "Met Sven Mislintat hadden we de afspraak dat er een plan was met Silvano en dat op zijn plek geen nieuwe spelers van buiten zouden komen. We waren onaangenaam verrast dat dit toch gebeurde."

Via X maken de fans gehakt van Van Kooperen. 'Jij bent zo’n hypocriet, dat ik bijna respect voor je krijg dat je dit ongegeneerd durft te tweeten', luidt de conclusie van een supporter. 'Zakcentje weer ontvangen van je koopclubbie? Ongelooflijke hypocriet', verwoordt een ander de situatie. 'Zal Vos leuk vinden', laat een andere supporter van zich horen.